Koje su vrste žaluzina?

Žaluzine možemo podijeliti u dvije glavne skupine: unutarnje žaluzine (venecijaner) i vanjske žaluzine. Unutarnje su lakše, manje otporne na vanjske atmosferilije, dok nam vanjske omogućavaju bolju i čvršću zaštitu od vremenskih neprilika i provalnika. Lamele vanjskih žaluzina imaju lagano zaobljene uglove te klize po vodilicama sa svake strane. Vanjske žaluzine možemo shvatiti kao alternativu roletama.

Glavni zadatak žaluzina je spriječiti pretjerani prodor sunčanih zraka tokom vrućih ljetnih dana, no one su i estetski ugodne oku, tako da ako ugradite PVC žaluzine nećete trebati zavjese! Dolaze u raznim bojama i oblicima, a najvažnije od svega je da su kvalitetne te ih možemo smatrati dugoročnom investicijom u objekt.

Vanjske PVC žaluzine su vrlo popularne u modernoj arhitekturi jer se idealno uklapaju u bilo koji dizajn, dok su unutarnje žaluzine relativno jeftin način kako brzo i efikasno sakriti intimu od nepoželjnih pogleda.

Možemo ponuditi široku paletu unutarnjih i vanjskih žaluzina, ovisno prema Vašim potrebama, bilo da se radi o opremanju vlastitog doma ili uredskih prostora. Naše stručno osoblje može Vas savjetoavti o najboljim načinima zaštite prostora od pretjeranog prodora sunčanih zraka ili nepoželjnih pogleda. Bitno je napomenuti da su PVC žaluzine iznimno jednostavne za održavanje te vam neće oduzeti puno vremena za brisanje prašine i slično. Osiguravamo dugi vijek trajanja i postojanost žaluzina.