Koja je namjena prozorskih klupčica?

Kako bi Vaši prozori došli do boljeg izražaja bitan je i odabir pravilne prozorske klupčice. Lijep izgled u kombinaciji sa funkcionalnošću osigurava dugogodišnje zadovoljstvo. Osim što dolaze od raznih materijala moguće ih je ugraditi i u raznim oblicima i bojama.

One postaju dio prostora jer često upravo njih koristimo kao mjesto na koje stavljamo razne stvari kao što su okviri slika ili pak biljke. Bitno je naglasiti da postoje različite vrste klupčica kada je u pitanju završna obrada. Postoje glatke i hrapave klupčice. Postoje klupčice izrađene od mramora, lima, kamena, punog PVC-a i one od drva. Bitno je znati što želite, ali ako ne znate, slobodno nas kontaktirajte te ćemo Vam pomoći u odabiru pravilne klupčice.

Razlikujemo unutarnje i vanjske klupčice. Za vanjske prozorske klupčice je bitno da su otporne na vremenske neprilike, a kod odabira klupčica potrebno je paziti i na odabir završetaka. Završetak klupčice nam osigurava da prilikom kiše ili drugih padalina osiguramo fasadu od pod-lijevanja i prljanja.

Bitno je da prilikom ugradnje vanjske klupčice bude nagib od minimalno 5%, što kod klupčice širine 20 cm iznosi oko 17 mm.

Koliko ste puta htjeli sjesti na klupčicu pa niste bili baš sigurni hoće li ona taj pritisak izdržati?

Naše prozorske klupčice, osim što su od kvalitetnih materijala, postavljaju se sa posebnom pažnjom i pravilima struke.

Otporne su na savijanje, pritisak, niske i visoke temperature, a prilikom njihove ugradnje je potrebno pažljivo planirati brtvljenje i izolaciju klupčice kako bi bile pravilno montirane.